Depresie neriešte sladkosťami a liekmi, ale poriadnym cvičením

13.10.2013 11:34

Cvičenie zlepšuje náladu. Redukuje napätie, hnev aj únavu. To dokazujú mnohé štúdie, ale na čo by nám boli, keby sme si to nevedeli overiť na vlastnej koži? To si dokážete overiť ešte dnes aj vy.

Čo je však horšie pre vaše zdravie je fakt, ktorý si až tak veľmi ľahko overiť nedokážeme. Zdá sa, že existuje veľmi prepojený vzťah medzi pocitom depresie a oslabením imunitného systému. To platí najmä pre ľudí v staršom veku a hlavne pre mužov. Okrem dôvodu, že mužské telo je biologicky nastavené skôr na krátkodobé stresové situácie ako dlhodobé, pravdou ostáva aj fakt, že starší muži sa väčšinou hnevajú intenzívnejšie s pribúdajúcim vekom.

Hnev spôsobuje hlbšie stavy depresie, ktoré atakujú aj nervový systém. Depresia zhoršuje funkcie srdca, čo zvyšuje riziko smrti. Samé zlé správy. Čo je najhoršie, ak budete riešiť svoje depresie sladkosťami, zhoršíte si ešte viac funkcie imunitného systému. Preto vo všetkých prípadoch začnite hneď uvažovať nad najlepšou prirodzenou terapiou, ktorú pre seba môžete urobiť. Začnite cvičiť ešte dnes.